Review boek Anders kijken naar autisme door Merel Boogaard

Review boek Anders kijken naar autisme door Merel Boogaard

Ik heb het boek van Merel Boogaard gelezen; anders kijken naar autisme. Wat een fijn boek! Niet alleen maar technisch en beperkend maar juist praktisch. Niet perse super positief, maar ze kijkt echt anders naar autisme, niet als afwijking maar anders.

9200000057137694.jpg

Goede uitleg over overprikkeling en communiceren. Het verhaal van multidimensies staat nog wat ver van mij af, maar zeker interessant om zo te bekijken.

Ze eindigt het boek met het plan om een holistisch autisme centrum op te zetten, ik kan daar helaas niets meer van terugvinden op dit moment.

Klik hier om bij BOL de reviews te lezen of het boek te bestellen.

Merel zegt dat mensen met autisme vaak hoogsensitief zijn maar die gevoelens niet goed kunnen duiden of onder woorden kunnen brengen. En dat een autist heel goed aanvoelt als jij je irriteert aan hem of geen geduld hebt.

De beste tips uit dit boek:

  • Het is altijd makkelijk om een oordeel uit te spreken¬†over een beleving die je zelf niet kent.
  • Mensen met autisme zitten op een andere “golflengte” dan mensen zonder autisme, net als met de radio moet je zoeken naar de juiste om elkaar te verstaan. (ja ik weet dat je met een een radio niet communiceert, maar het gaat om dat zoeken en precies goed afstemmen om zonder gekraak te kunnen luisteren.)
  • Niemand zou ongelukkig moeten zijn omdat hij is wie hij is.

Ik zou het hele boek wel willen overnemen! Lees het!

No tags for this post.

Geef een reactie