zal ik dit wegdoen?

zal ik dit wegdoen?

Omring je alleen met spullen die je daadwerkelijk gebruikt of waar je graag naar kijkt. De rest staat alleen maar in de weg en zal nodeloos verstoffen. Maak van je huis geen museum of opslagplaats!

Wat mij heeft geholpen bij het opruimen, is dit vragenlijstje:

Is het vervangbaar?

Hoeveel tijd en geld kost het om het te vervangen als je het nu weg doet? Is het een uniek item? Kan je er dan een foto van maken en die bewaren?

Gebruik ik het vaak? 

Heb je iets in je handen dat je al langer dan twee jaar niet hebt aangeraakt? Grote kans dat het bij een andere levensfase hoort en hele kleine kans dat je er ooit nog wat mee gaat doen!

Gebruik ik het graag?

Bewaar alleen spullen die je leven veraangenamen of vergemakkelijken. Doe alles weg waaraan je je ergert, waarvan je een schuldgevoel krijgt of waardoor je verdrietig wordt.Zo zorg je ervoor dat je van je huis een echt thuis maakt, waar je omringd wordt door spullen die jou ‘dragen’ in plaats van jou ‘in de weg zitten’.

Gebruik ik het uberhaubt?

Alles wat je bewaart heeft zorg en aandacht nodig. Heb je tijd, puf en zin om het te onderhouden? Geniet je ervan? Wordt je er nog blij van? Ontdoe je van alle spullen die jou op één of andere manier belasten in plaats van ontlasten. Want spullen zijn er om jou te dienen, niet andersom!

 

Het is zo’n cliche, maar het opruimen heeft me echt goed gedaan. En we zijn nog niet eens klaar!

 

No tags for this post.

Geef een reactie